Vindenergi er en velkendt vedvarende energikilde, men vi er stadig langt fra at udnytte bare en brøkdel af den energi, der er i luften over os. Jo højere man kommer op, jo stærkere er vinden. Kunne vi f.eks. indfange noget af den energi, der er i jetstrømmene, ville vi have nok energi til at dække hele klodens elektricitets- behov.

Luftbårne vindturbiner og jetstrømmen 
I Huntsville Alabama i USA er en gruppe tidligere NASA forskere i gang med at udvikle et helikopter-lignende fartøj, der kan fange de vinde der blæser i jetstrømmen. Fartøjet vil fra 10 kms højde sende elektricitet ned til jorden og ud i byerne. Visionen er at bygge store vindparker i himlen engang i fremtiden.

Hollandsk Drage eventyr
I Holland arbejder man også med at høste energien i de høje luftlag, men her prøver man at fange energien ved hjælp af kæmpe drager, der kan trække en generator på landjorden.

Moderne sejlskibe 
I Tyskland arbejdes der også med store drager, men her skal dragerne bruges til at trække containerskibe. Med en enkelt drage kan man nedsætte et skibs brændstofs-forbrug til næsten halvdelen.

 

DE 4 ELEMENTER: VINDENERGI from Alphafilm & Kommunikation on Vimeo.