Mere end 2/3 af vores klodes overflade er dækket af vand. Der er umådelige mængder af energi lagret i såvel havene som de ferske vande. Alene den energi fra havene der rammer vores kyster i form af bølger svarer til 3-5 gange vores samlede elektricitetsforbrug. Filmen fokuserer på tre typer af energi i havet: tidevand, strøm og bølger.

Undervandsdrager og tidevand 
Drager forbinder man for det meste med vind og blæst, men i Sverige arbejdes der med at bruge en undervandsdrage til at hente energi ud af de strømme, som tidevandet skaber.
Princippet med undervandsdragen er det samme som ved en luftbåren drage. Men i stedet for luftstrømninger er det bare vandstrømme fra blandt andet tidevandet, der holder dragen i bevægelse.

Bølgeanlæg
Hanstholm på den jyske vestkyst er blevet hjemsted for Danmarks største bølge anlægeg. Anlægt er det første af sin art i verden og det er det eneste der er stormsikret.

Vandmøller i strøm 
Ved den lille fiskerby Strangford, ved det smalle sund Strangford Narrows i Nordirland, har man placeret, hvad der bedst kan beskrives som en vindmølle på havets bund. Møllen drives af de kraftige vandstrømme i sundet,- og leverer strøm til mange tusinde husstande.

 

DE 4 ELEMENTER: VANDENERGI from Alphafilm & Kommunikation on Vimeo.